The heated greenhouse and encircling gardens have specific therapeutic purposes, allowing visitors to work with their hands and producing fresh ingredients for the kitchen. Shelves in the “cockpit” greenhouse were arranged to give visitors the sense of being wholly surrounded by plants. Long views draw visitors from the central kitchen toward relaxation spaces with open fires and outdoor terraces that are sheltered from Manchester’s frequent rain. Long views draw visitors from the central kitchen toward relaxation spaces with open fires and outdoor terraces that are sheltered from Manchester’s frequent rain. Clear sight lines from the mezzanine office allow “passive surveillance” of all spaces by the staff. According to Angela Daniel, a support specialist at the new drop-in center for cancer patients at Manchester’s Christie hospital, “When people come into this building for the first time, they gasp. Then their shoulders drop and they visibly relax. Quite often, they start crying and ask, ‘Is this really all for me?’ ” Designed by Foster + Partners for Maggie’s, a charity that provides practical and emotional support in purpose-built settings, the center at the Robert Parfett B...